Від 9 до 11 травня поблизу села Печеніжин Коломийського району тривав (http://www.plast.org.ua/news?newsid=9646) Окружний вишкіл практичного пластування рівня І проби. Організаторами вишколу, як це не дивно, став 3-й курінь УСП “Лісові чорти”, а саме кодло “Хом’як” (Івано-Франківськ), яким активно допомагали упродовж вишколу два фаміліянта з “Близниці” (Львів).

Протягом трьох днів 40 юнаків та юначок вишколювалися на двох рівнях. Перший рівень, котрий був чисельнішим і молодшим за другий, брав участь в інструктажах із піонірки, першої медичної допомоги, картографії, природознавства, впоряду, куховарення та самозарадності. За діями чотирьох гуртків постійно пильно спостерігав бунчужний для першого рівня ст. пл. прих. Василь Ілик та комендант вишколу ст. пл. скоб Ростик Ходоровський, ЛЧ.

На другому рівні пластуни дізнавалися про організацію та проведення пластових проектів, а також проводити інструктажі з практичного пластування. Їхнім розвитком займався добрий тато ст. пл. скоб Юрко Лучин, ЛЧ та “недобрий тато” (бунчужний :)) ст. пл. скоб Тарас Іщик, ЛЧ.

“Чудові дні і море позитивних емоцій! Те, що було потрібно. Величезне спасибі Чортам за їхні ідеї, працю й за те, що не полінувались, що організували такий вишкіл. За розуміння, за те, що старались начити нас якомога більше”, – описала вишкіл пл. розв. Аліна Боровик із ІІ рівня вишколу.

Першункою І рівня вишколу стала пл. уч. Марта Сандуляк із 68 куреня ім. Галини Грабець (станиця Коломия). Першуном ІІ рівня вишколу став пл. розв. Роман Жолобко із 49 куреня ім. Івана Миколайчука (станиця Івано-Франківськ).

Вишкіл відбувся в рамках реалізації програми “Патріотичне виховання молоді Прикарпаття” за підтримки Департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА.
Більше фото в альбомі VK під лінком ОСЬ ТУТ (http://vk.com/album-34808163_174206672) і для тих, що ще не з “Лісовими Чортами” у соцмережах – приєднуйтесь у Facebook (https://www.facebook.com/lisovi.chorty) та VK (http://vk.com/lisovi.chorty).