image003

4 березня 2013 – Оттава, Канада – З глибоким сумом сповіщаємо, що 2 березня 2013 року пішов з життя Ераст Гуцуляк після раптової і короткотривалої боротьби з раком.
Ераст Гуцуляк народився в Україні і разом з батьками еміґрував до Канади у 1948. Він заснував та був Президентом компанії Medical Pharmacies Group.
На додаток до успішної кар’єри Ераст Гуцуляк був дуже активним членом громади українців Канади, брав участь у роботі численних організацій. Усвідомлюючи важливість Українських молодіжних асоціацій пан Гуцуляк, не шкодуючи свого часу та енергії, став лідером (станичним) у Пласті, був Президентом Товариства Прихильників Руху в Канаді та заснував і очолив Канадський Фонд «Діти Чорнобиля».
У 1989 з ініціативи Ераста Гуцуляка було засновано Кафедру української культури та етнографії в Університеті Альберти.
Серед його численних справ як філантропа і керівника відзначимо те, що пан Гуцуляк придбав і передав приміщення для першого Посольства України в Канаді. Ераст Гуцуляк підтримував громаду фінансово, жертвуючи значні суми грошей на ряд ініціатив Конґресу Українців Канади, у тому числі на поширення інформації про Голодомор-геноцид, на поточну діяльність Конґресу. Нещодавно пан Гуцуляк придбав новий комплекс для Української молодіжної асоціації Пласт у Торонто і зробив значний внесок у створення Меморіалу пам’яті жертв комунізму перед Верховним судом Канади в Оттаві.
Ераст Гуцуляк отримав визнання за свою працю і йому було присвоєно найвищу нагороду Конґресу Українців Канади – «Медаль Шевченка» у 1995. Крім того, був нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня у 1996 та ІІ ступеня у 2001 році від Президента України. Він був удостоєний ступеня Почесного Доктора Права Університету Альберти, 2001. У 2003 пан Гуцуляк був призначений Почесним Консулом України в Канаді, у 2006 році його представлено до нагороди Орденом Канади, а у 2013 році – до нагороди Медаллю Діамантового Ювілею Королеви Єлизавети II.
Ми просимо Бога пам’ятати про сім’ю Ераста Гуцуляка в цей важкий для неї час і дарувати йому життя вічне в Його Небесному домі.
Вічная Пам’ять!